Ознака: автопати

НАМЕСТО НОВИ АВТОПАТИ: Од денеска реконструкција на патарината кај Глумово, потоа кај Желино, а чочекот по 6 месеци

МАРИЧИЌ: Досега се градеа само по 5,8 км автопат годишно, во следниве 4 ќе градиме по 23 км, ние ветувањата секогаш ги исполнуваме

РУСТЕМИ НАЈАВУВА РЕКОРДИ: Бехтел и Енка добија 117 милиони евра, секој месец ќе градат по 2 км или за 55 месеци 110 км автопати

МАКЕДОНСКИ АВТОПАТИ: За 5 надзорници 11 милиони евра за плати, толку не земаат ни директорот на НАСА, ни претседателот на САД

АВТОПАТИ И ЌОРСОКАЦИ: Надзорниците се знае ќе земаат плата по 36.500 евра месечно, но не и колку ќе бидат и кој ќе ги избира

КАБИНЕТ НА ПЕНДАРОВСКИ: Шефот на државата ги доби 5-те закони за автопатите, ќе ги анализира и ќе одлучи дали ќе ги потпише

АВТОПАТИТЕ МИНАА НИЗ СОБРАНИЕ: Стокмен проектот на Ковачевски и Груби, а пратениците и јавноста не виделе ни багер ни договорот

АВТОПАТИ НА ГРУБИ И КОВАЧЕВСКИ: Каде се чуло видело специјалист за надзор да зема месечно плата од 36.500 евра, освен кај нас?

НИКОЛОСКИ: Плата од 36.500 евра месечно за специјалистите, стои во најсомнителниот дел од договорот за автопатите со Бехтел и Енка

КОРИДОРИТЕ „СЕ ВОЗАТ“ ПОД ЗНАМЕТО НА ЕУ: Специјалниот закон го мина и филтерот на Комисијата за европски прашања во Собрание