Ознака: богородица

УТРЕ Е  ПОКРОВ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Празник на вечното покровителство на Мајката Божја

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Денеска го славиме празникот на Мајката на животот

ЗАВРШУВААТ БОГОРОДИЧНИТЕ ПОСТИ: Утре е Голема Богородица, успението на Мајката Божја

МИРОТОЧЕЊЕ ВО ХРАМ ВО ЦРНА ГОРА: Мајка Богородица „заплака“ на икона во црква во Бар

ОБИЧАИ ЗА ПРАЗНИКОТ: Чудотворниот Појас на Пресвета Богородица

НАРОДОТ ЈА СЛАВИ ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА: Во сите храмови денеска се празнува Богомајката

Граничните премини: На Богородица се чека десетина минути

ДЕНЕСКА Е УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Празник на мајката на животот

Гранични премини: На Богородица за влез во Грција се чека до половина час