Ознака: буџет
Свет 12:50

ГАШИ: Трансформација на БСК во сили со воени способности оди по планот, буџетот годинава за МО на Косово е над 153 милиони евра

Свет 13:05

БУЏЕТИ ЗА ОДБРАНА: Белгија, земјата во која е седиштето на НАТО, на дното според издвојувањата за одбранбениот сектор

БЕСИМИ: Лани имавме највисока реализација на капитални инвестиции во однос на планираното во Буџетот со реализација од 97 отсто

СОБРАНИЕ: Со 63 гласа „за“, без „против“ и 25 воздржани е донесен Буџетот за 2024-та и едногласно законот за негово извршување

СТОЈАНОСКИ: Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата поднесоа 250 амандмани за поправка на Предлог – буџетот за 2024-та

СОБРАНИЕ: Историски најголемиот буџет пред Комисија – развоен за власта, а за опозицијата напумпан, за криминал и корупција

СТОЈАНОСКИ: Буџетот е историски највисок и направен да може пред избори да се искраде и подели помеѓу бизнисмените од власта

БУЏЕТ: Секоја година се поголем, за 2024-та историски најголем, а стандардот на граѓаните тоне во цени повисоки и од Германија

ДИМИТРИЕСКА КОЧОСКА: Буџетот за 2024-та не е развоен, кроен е за избори, а тоа ќе се види кога ќе стигне во Собранието

ЈОВАНОВИЌ: Буџетот за 2024-та е нереален, со раст на БДП од 3,4% кој според прогнозите на Светска банка е 2,5 а на Виенскиот институт 2%