Ознака: Бугари

РАДЕВ: Ревизија на учебниците, заштита на културното и историско наследство на Бугарите е услов за наша поддршка на Македонија во ЕУ

БУГАРИЈА СОЗДАВА „БУГАРИ“ НА КОСОВО: Се користат тензиите меѓу Србите и Албанците, а особено на удар се Горанците и Бошњаците

ЕКРИ: Најчесто на удар во Македонија се ЛГБТИ и етничките Бугари и покрај обуката на 2.000 полицајци против криминалот од омраза

ГЕОРГИЕВСКИ, СЕКРЕТАРОТ НА „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“: Избришани сме, но не и поразени, ние Бугарите живееме во РСМ и ќе продолжиме

ОДЅИВ НА БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: На изборите лани гласале 461 Бугарин, годинава 453, а ние мора да менуваме Устав за ЕУ

ЗА БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Порано Трендафилов Македонец во врвот на власта, денес обесправен Бугарин на средба кај Османи

ЗАСИЛЕНА ПРОПАГАНДА ПРЕД ПОПИСОТ ВО АЛБАНИЈА: Софија освен Скопје се обидува да ја бугаризира и Тирана, бараат средба со Радев

МАРИЧИЌ: Владата ќе иницира уставни измени за Бугарите да влезат во Уставот, но не пред летните одмори, а тоа е услов да продолжиме кон ЕУ

ОД ОЧЕКУВАНИТЕ 100.000: Само 3.504 лица кои живеат во Македонија се изјасниле како Бугари за кои власта планира да го отвора Уставот

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ГДУ КОЛЕВ БАРА: „Бугарите од Македонија“ да бидат вклучени во актуелните преговори со Бугарија