Ознака: Бугарија
Свет 13:42

Галаб Донев нов премиер на техничката Влада на Бугарија која ќе организира избори на 2 октомври

Свет 11:07

ПОЖАР ВО СКЛАД СО МУНИЦИЈА ВО БУГАРИЈА: Истрагата ќе почне дури во вторник кога ќе се утврди дека нема опасност од експлозии

Свет 14:27

Бугарите ќе може да влезат во Турција само со лична карта при туристички посети до 90 дена

Свет 11:57

ИЗВЕШТАЈ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ: Властите во Бугарија не ги исполнуваат минималните стандарди за елиминирање на трговијата со луѓе

БУГАРСКИ МЕДИУМИ: Софија и Скопје потпишаа протокол, а РСМ се обврза да го отвори Уставот за да влезат Бугарите, па потоа преговори со ЕУ

ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ: Не е баш Тројански, бугарски е коњот што го доби Македонија пред вратите во ЕУ, се сликаа во Софија, утре во Брисел

ШТИМАЊЕ НА ИСТОРИЈАТА: Поради Русија, Борисов бара национален празник на Бугарија наместо 3 март да биде Св. Кирил и Методиј

НОТА ОД БУГАРИЈА ДО МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ ПРОТЕСТИТЕ: Ние пријателски ви бараме чаре за да влезете во ЕУ, вие пишувате слогани против нас

Свет 11:24

БУГАРСКАТА ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКА ЗА ВНАТРЕШНИ: Блокиравме 50.000 руски ИП адреси од почетокот на војната во Украина

БУГАРСКО МНР: Бугариja пред шест месеци не се надеваше на тоа, сега Бугарите се пресреќни од испорачаната преговарачка рамка од ЕУ за Скопје