Ознака: Бундестаг
Свет 00:33

ПРАТЕНИЧКАТА ВАГЕНКНЕХТ ДО КАНЦЕЛАРОТ ШОЛЦ: Зарем не забележувате дека санкциите повеќе ни штетат нас отколку на Русија?!

Свет 12:46

ГЕРМАНСКИ ПОЛИТИЧАР СО БОСАНСКО ПОТЕКЛО: Адис Ахметовиќ е нов известувач за Бундестагот за Западен Балкан

Свет 11:30

Расправа за седишта во Бундестагот: Демократите не сакаа да седнат до десничарите, сменет распоредот за седење по 70 години

Свет 11:32

НА ПОСЛЕДНИОТ ДЕН ОД РОКОТ: Бундестагот денеска ја одржува конститутивната седница

Свет 10:38

КАРАНИЦА ЗА СТОЛЧИЊА: Германските пратеници се расправаат за распоредот на седење

Свет 10:16

Новиот Бундестаг со рекордни 735 пратеници, минатиот имаше 709

ГЕРМАНСКИ ПАРЛАМЕНТ: Буденстагот едвај не запиша во НАТО, но е гласно против датум од ЕУ, поради корупцијата во „предградието на Европа“

Свет 12:20

Германија дава условена поддршка за ЕУ-преговори со Албанија