Ознака: ченто

ЈАНЕ ЧЕНТО ОД ПРИТВОР: Мојот син ќе наполни 4 години, а скоро две не сум го видел

ЧЕНТО ЗА ПРОСЛАВАТА НА ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА: Македонци, за вас сите жртви се заслужени!

ЧЕНТО И ЈУГ НА СУДЕЊЕТО ЗА 27 АПРИЛ: Судете ни, ние сакаме правда, а не амнестија од елитите

ДОКУМЕНТИ ЗА МАКЕДОНИЈА ОД АРХИВОТ НА ТИТО: Зошто Маршалот не го сакал Ченто во НКОЈ?

ИНТЕГРАЛНО ГОВОРОТ НА ЈАНЕ ЧЕНТО ПРЕД СУДИИТЕ: „Во ваква држава, разбирливо е чесните да бидат затворани!“

ЈАНЕ ЧЕНТО ДО АПЕЛАЦИОНИТЕ СУДИИ: Вратете ме во Шутка! Чест е да се биде во затвор во вакво време!

Комунистичкиот отпор кон македонска емиграција: Зошто Ченто сакал да врати 3 000 македонски емигранти од Бугарија?

Кавга Шилегов-Ченто во судницата

ПОВОД – ПОДДРШКАТА ОД СОЈУЗОТ ЗА БОРЦИТЕ ЗА ЗАЕВ: Ликвидирањето на Кузман – вториот Делчев и пресметката со Ченто

Пет возила и 13 пожарникари гасеа барака во Ченто