Ознака: црква

УТРЕ СВ. БЛАГОВЕШТЕНИЕ: Празник на Пресвета Богородица, мајката која дала нов живот, меѓу народот познат и како Благоец

СВ. ФИЛИП МИТРОПОЛИТ МОСКОВСКИ: Неколку години по смртта телото е најдено цело и пренесено во Соловецкиот манастир

СВ. ТАРАХ, ПРОВ И АНДРОНИК: Кога тројцата ги фрлија на ѕверовите, тие не сакаа да им наштетат, туку се умилкуваа околу нив

Свет 09:55

СКАЈ ЊУЗ: Грчка православна црква во Газа била погодена синоќа при воздушни напади, во неа биле засолнети раселени Палестинци

(видео) ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ СО БОЖЈИ БЛАГОСЛОВ: Анета и Молика ќе пеат за обнова на цpквата Пресвета Богородица во Битола

Свет 10:09

СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА: Француската католичка црква исплати околу 7 милиони евра како компензација на жртвите

Свет 08:26

МАСАКР ВО ГЕРМАНИЈА: Вооружен маж, за кој се верува дека е меѓу убиените, застрела 7 лица и рани 8 во кралската сала во црква во Хамбург

НАВРЕДИ КОН ВЕРНИЦИТЕ: Црквата да одј*бе, беше еден од транспарентите за 8 Март, пред кој изјава даваше Зајкова, лидерка на ЛДП

Свет 12:32

ЦРКВА ВО САД ОШТЕТЕНА ЗА 800.000 ДОЛАРИ: Свештениците наместо на мајсторите платиле на имејл измамници за изградба на нова црква

ТАСС: Владата на Зеленски предложи закон за укинување на Украинската православна црква