Ознака: деца
Свет 11:11

ААП: Во САД 4.752 деца го загубиле животот од прострелни рани во 2021 година, последната за која се достапни податоци

БРАК И СЕМЕЈСТВО: Вонбрачно се родени 13,7 отсто од децата во Македонија, во Словенија 57,7, во Бугарија 59,9, а во ЕУ над 50 проценти

МАЛ БИТОЛСКИ МОНМАРТР СТАНУВА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ: Деца од ликовно студио во политички оган меѓу Македонија и Бугарија

Свет 14:38

ФРАНЦИЈА ВО ШОК: Маж со нож избоде тригодишни деца кои си играле во парк, животите на три од жртвите се во опасност

Свет 08:28

БРАК НА НОВА ЕРА ВО КИНА: Во мерките на Владата е и охрабрување на жените, да прават кариера, но и да се мажат и да раѓаат деца

ЕВРОПСКА АГЕНЦИЈА ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА: Поради загаден воздух во Европа секоја година умираат по повеќе од 1.200 деца

ОН: Поради Ковид-19, околу 67 милиони деца во светот делумно или целосно пропуштија да ги добијат редовните вакцини

Свет 09:13

УНИЦЕФ: Секој ден умираат 1.000 деца поради загадена вода, а 190 милиони деца во 10 африкански земји се изложени на ризик

СПАСЕТЕ ГИ ДЕЦАТА: Секое 4-то дете во ЕУ е на работ од сиромаштија, тој број во 2021 порасна за 200.000 и достигна 19,6 милиони

ЈАНУШЕВ: Ако Талат или било кој, ми ги спомне уште еднаш малолетните деца, нема добро да заврши! И ова не е закана, ова е ветување!