Ознака: ескобар

ЕСКОБАР: Разговорав со моите бугарски колеги и тие ме уверија дека немаат намера да додадат повеќе услови за влез на РСМ во ЕУ

ЕСКОБАР: РС Македонија постојано се докажува како одличен партнер на САД, ние сме им благодарни за нивното лидерство во регионот

ЕСКОБАР ВО МАКЕДОНИЈА: И требате на Европа, и САД имаат потреба од вас во ЕУ, треба да направите тешки одлуки за посветла иднина

ЕСКОБАР: Не дојдов да им кажам на луѓето како да гласаат, туку дека САД за партнери ги сака тие што се за НАТО и борба против корупцијата

ЕСКОБАР: Овде нема никого да подложувам на тортура, САД не избираат влади за земјите на НАТО, но поставуваме очекувања од нив

ЕСКОБАР ВТОР ДЕН ВО МАКЕДОНИЈА: По вчерашното добредојде од Пендаровски, денеска средби и со Ковачевски и Мицкоски

ЕСКОБАР ВО СКОПЈЕ: Доаѓањето следува откако запна внесувањето на Бугарите во Уставот како услов за продолжување на патот кон ЕУ

НА ПАУЗАТА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ: Утре од САД во Македонија доаѓа Ескобар на средби со Пендаровски, Ковачевски и Мицкоски

Свет 12:22

ЕСКОБАР: Косово мора да формира Заедница на српски општини со што ќе ги зајакне општините со заеднички интереси, јазик и култура

ЕСКОБАР: САД силно го поддржуваат овој тежок, но неопходен чекор на РСМ за уставни измени и признавање на бугарското малцинство