Ознака: евреи

ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНА: Цвеќе и говори за 7.144-те депортирани македонски Евреи и избегнување да се спомене извршителот

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Бугарскиот окупатор почнал со собирање на 7.144 Евреи од Македонија, кои биле однесени во логорот на смртта

Свет 11:42

ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Евреите повторно живеат во страв, aко Европа ги изневери Евреите, Европа ќе не изневери сите – „никогаш повеќе“ е сега

Свет 13:23

ГЕРМАНИЈА: Канцеларот Шолц повика на солидарност и сочувство за Евреите додека ја палеше првата свеќа за почетокот на Ханука

Свет 10:27

ЊУЈОРК: Стотици Евреи од САД пред Статуата на слободата побараа прекин на „геноцидното бомбардирање“ на цивилите во Газа

ПЕНДАРОВСКИ ЗА ДЕПОРТАЦИЈАТА: За помирување треба извинување за улогата на профашистичката влада во Софија во 1943-та

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Бугарскиот окупатор почнал со собирање на 7.000 Евреи од Македонија, кои биле однесени во логорот Треблинка

ДЕПОРТАЦИЈА ОД БУГАРСКАТА ФАШИСТИЧКА ВЛАСТ: Над 3.000 Евреи од Битола поживеале само 40 минути во логорот Треблинка

СЕЌАВАЊЕ: Почнува одбележувањето на 80 години од депортацијата на 7.144 македонски Евреи од бугарската фашистичка власт

ЕВРЕЈСКА ЗАЕДНИЦА: Згрозени сме од охридски Цар Борис Трети, од повампирување и ширење на нацизмот, фашизмот и омразата во Македонија