Ознака: филипче

ФИЛИПЧЕ: Како министер заминувам горд на сработеното, бидејќи се што направивме беше исклучиво во интерес на здравјето на граѓаните

НА РАЗДЕЛБА НА ПРЕМИЕРОТ И МИНИСТЕРОТ: Филипче му подари слика на другарот Заев како благодарност за проектите во здравството

ФИЛИПЧЕ: Мијте раце, носете маски и држете растојание за да ја победиме пандемијата – тие што најчесто не советуваа во борбата со Ковид-19

ФИЛИПЧЕ: Кај нас има само еден случај на омикрон, епидемиолошката состојба останува стабилна

ФИЛИПЧЕ: Прво ќе анализираме, потоа ќе објавиме јавно за родилката од болницата во Тетово која со некроза на матка заврши во Скопје

ФИЛИПЧЕ: Ситуацијата е мирна, не ни се потребни нови рестрикции за вирусот, не може за секој сој ние да воведуваме дополнителни мерки

ФИЛИПЧЕ: Горд сум на тоа што со премиерот Заев инвстиравме 30 милиони евра во повисоки плати на лекарите и здравствениот персонал

ФИЛИПЧЕ: Доволни се сегашниве и нема потреба од нови рестриктивни мерки за Нова година, а имаме и висок процент на вакцинирани

ФИЛИПЧЕ: Нема потреба од нови мерки, состојбата е прилично мирна, но граѓаните да избегнуваат групирања за престојните празници

ФИЛИПЧЕ: Имунизацијата против Ковид-19 и натаму останува критично важна за намалување на случаите на тешка форма на болест и смрт