Ознака: гир

ГИР: Земјава да го искористи позитивниот моментум по изборите во ЕУ и порешително да се движи кон евроинтегративниот пат

ГИР: Ќе мора да разговараме со Владата за тоа што значи најавата за распуштање на Судскиот совет и Советот на јавни обвинители

ГИР: Земјата треба итно да го усогласи националното законодавство со најновите ЕУ стандарди за обновливи извори

ГИР: Првиот круг од беше демократски, се надевам овој позитивен замаец ќе овозможи изборите да завршат со позитивно чувство

ГИР: Нема да се намалат парите определени од ЕУ за Еразмус плус – е одговорот за ОЛАФ и повратот на 2,2 милиони евра од Македонија

ГИР: Не се точни тврдењата дека ЕУ не ја сака РСМ за членка на ЕУ, ние ја сакаме оваа земја и ја поттикнуваме да се придвижи што побрзо

ГИР: Сите не загрижува неспроведувањето на препораките против корупцијата, грешив што со Ахмети се сретнав во МПС

ГИР: Вчера имав продуктивен состанок со Дамева, се надевам сите членови на Судски совет ќе свртат нова страница во работењето

ИНТЕРВЈУ НА ГИР: Нема заобиколен пат за ЕУ и „кафе на Орбан“, ќе влезете во ЕУ кога ќе зачекорите по патоказите што сте ги зацртале

ГИР: Многу загрижувачки е тоа што во земјава нема напредок во борбата против корупцијата која го поткопува економскиот потенцијал