Ознака: гоце

Почина актерот Гоце Влахов

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Тамара и Гоце и Јане-Бугарите! Ненамерни!

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: За Стево Сидро-Македонецот, Гоце Делчев-Бугаринот и Исус Христос од палатата на Водно!

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Бугаринот Гоце и „Северната будала“ Делчев

ЗАХАРИЕВА: Делчев е Бугарин, а ако не им го смениме менталитетот на Македонците преку нивните учебници, ништо нема да постигнеме!

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: На Денот на солунските браќа, во Скопје е изведена првата македонска опера Гоце од композиторот Кирил Македонски 

КАКОВ ЧОВЕК БИЛ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Пиел „тешко кафе“, ги мразел предавниците

ИНТЕРВЈУ НА АКАДЕМИК МАРКОВ ЗА 24 ЧАСА: Гоце Делчев, Даме Груев и Борис Сарафов се офицери на бугарското разузнавање

(ВИДЕО) Заев и Спасовски во став „мирно“ додека Бојко Борисов му оддава почит на „нашиот“, бугарскиот, револуционер Гоце Делчев