Ознака: Гутереш
Свет 09:50

Гутереш бара докази за обвинувањата на Етиопија за мешање на ОН

Свет 09:02

Гутереш: Меѓусебните војни на планетата мора да запрат, треба да се бориме против пандемијата

Свет 09:15

Гутереш: Мора да имаме дијалог со талибанците, тоа ќе спречи милиони смртни случаи

Свет 10:47

Гутереш: Клучните екосистеми и синџири на исхрана се турнати на работ на амбис

Гутереш: Една милијарда ученици се погодени од затворањето на училиштата поради Ковид-19

Свет 10:39

Гутереш: ЛГБТИ е со зголемена ранливост поради корона кризата

Гутереш до Трамп: Сега е време за единство, не е време за прекинување на финансирањето на СЗО

Свет 14:10

Гутереш: Ситуацијата со коронавирусот е многу опасна

Свет 21:36

Гутереш до Венецуелците: За мир во земјата, воздржете се и избегнете го насилството

Гутереш: Заев и Ципрас да ја добијат Нобеловата