Ознака: истополови бракови
Свет 08:47

ЧЕШКА ПРОТИВ ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ: Нема легализација, не може да посвојуваат деца или да добиваат пензии за вдовци или вдовици

Свет 10:32

ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ: Грција е 16-та во ЕУ, 37-ма во светот и прва православна земја што легализира брак меѓу маж и маж, жена и жена

Свет 14:03

ПАПА ФРАНЦИСК ЗА ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ: Африканците се посебен случај, за нив хомосексуалноста е лоша, тие не ја толерираат

ВАТИКАН ОДОБРИ ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ: Римокатоличките свештеници ќе може да венчаваат маж со маж и жена со жена

Свет 10:49

МИЦОТАКИС: Легализирање на истополовите бракови во Грција е дел од стратегијата на Владата за време на мојот втор мандат

Свет 11:59

ЈАПОНСКИОТ СУД ПРЕСЕЧЕ: Забраната за истополови бракови не е спротивна на Уставот

Свет 09:30

Швајцарија ги легализираше истополовите бракови, ќе може да посвојуваат и деца

Свет 09:45

Европскиот суд за човекови права бара од Русија да ги признае истополовите бракови

Свет 12:40

Тајпеј: Тајванците на референдум ќе одлучуваат меѓу семејни вредности и хомосексуални бракови