Ознака: извоз

ЕУ ги враќа давачките за увоз на шеќер и јајца од Украина поради надминатиот предвиден обем

ЛАЗАРОВ: Имаме голем увоз за производи што ги извезуваме, треба да се намали тој увоз и да се зголеми нивно домашно производство

Свет 11:04

ЛАВРОВ: Западот е виновен за ќорсокакот за извозот на жито од украинските пристаништа, Русија нема никакви резултати од договорот

ГАСПРОМ: По оштетувањето на главниот гасовод извозот на руски гас во Европа на најниско ниво во постсоветскиот период

ПАД НА ГЕРМАНСКИОТ ИЗВОЗ ВО РУСИЈА И КИНА: Со Москва преполовен, со Пекинг помал за 8,6 милијарди евра, а зголемен е во САД

ОН: Грифитс оптимист, амбасадорот Небензја резервиран за договорот за извоз на украинско и руско жито и вештачко ѓубриво

Свет 14:27

ПОРАДИ ИСПОРАКИТЕ ЗА УКРАИНА: Извозот на оружје од Германија достигна 5,1 милијарда евра, речиси двојно повеќе од минатата година

Свет 13:52

ОРУЖЈЕ ЗА ХРАНА: 720.000 тони житарици и прехранбени производи натоварени на 33 бродови отпловија од пристаништата во Украина

Германија бележи минус во трговската размена со светот првпат во последните 20 години

Свет 12:26

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ НА УКРАИНА: Извозот на жито годинава расте и покрај војната