Ознака: јубилеј

Симон Трпчески вечерва во Филхармонија во чест на 7 века од смртта на Данте Алигиери

ЈУБИЛЕЈ: 80 држави во „Оро без граници“ кое во Македонија се вие 30 години

Проекција на документарни филмови во чест на 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Компанијата myWorld прослави 10 успешни години на македонскиот пазар

ЈУБИЛЕЈ: Стружанката Стојановска со велосипед ќе вози 1.000 км во чест на 1.000 години Бигорски манастир

За јубилејот 50 години: „Ролинг Стоунс“ со реиздание на албумот „Let It Bleed“

Јубилеј: Денеска се одбележува половина век од историскиот фестивал во Вудсток

Јубилеј на македонскиот ансамбл: Танец со концерт за 70 години постоење

Скопско лето: Македонската опера и балет утре ќе го отвори 40-то издание

Г.Г. Стефан: МПЦ не е закана за другите цркви