Ознака: корупција

ТРАНСПАРЕНСИ ИНТЕРНЕШЕНЕЛ: Со измената на Кривичниот законик во Македонија ќе бидат отфрлени околу 200 случаи на корупција

Свет 12:01

ВОЈНА И ПРОФИТ: Украинската служба за безбедност откри корупциска шема од 40 милиони долари со договори за оружје

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈАТА: 87,1% од граѓаните во Македонија велат расте и е поголема од лани, само 9,2% дека земјава оди напред

Свет 13:03

УКРАИНА: Службата за безбедност (ССУ) разби корупциска шема за набавка на артилериски гранати за 40 милиони долари за армијата

ПЕТРОВСКА: Јас не гледам задна намера во пораките од Агелер, но конечна победа во борбата против корупцијата никој не постигнал

ЕПИДЕМИЈА НА КОРУПЦИЈА: Каде завршија 500 милиони долари и зошто во Македонија никој не лежи в затвор, прашува ВМРО-ДПМНЕ

НЕ САМО ПОРАДИ БУГАРИ ВО УСТАВОТ: Патот на Македонија во ЕУ зависи од владеењето на правото и корупцијата која ја има во сите пори

ПЕНДАРОВСКИ: Впечаток е дека САД и ЕУ се поревносни борци против нашата корупција од некои наши институции и поединци во нив

ИВАНОВСКА: Владата во 2019-та не виде судир на интереси кај Анѓушев со тоа што ја укина царината за батерии што ги увезува негова фирма

ХАЈРЕДИНИ: САД и ЕУ очекуваат невозможно во Македонија, да се борат против корупцијата тие што долго биле и сега се најкорумпирани