Ознака: ковид-19
Свет 14:00

ИСТРАГА ВО ЕУ ЗА ВАКЦИНИТЕ: Европското обвинителство потврди дека ја истражува набавката тешка 35 милијарди евра

Свет 13:32

БАЈДЕН: Пандемијата со Ковид е завршена, но сè уште имаме проблем со вирусот

ОН: Ковид-19 го врати очекуваниот животен век на ниво од пред пет години, како и животниот стандард на населението и образованието

ПАД НА ГЛОБАЛНО НИВО: Намален бројот на смртните случаи и новозаразени од Ковид-19

Свет 13:16

Ковид пандемијата го намали бројот на бракови и новородени деца во Кина

Свет 13:06

Фејсбук и Инстаграм деактивираа профили кои ја критикуваат безбедноста на Ковид-19 вакцините

Свет 12:54

САД ја укинаа препораката за изолација на заразените со Ковид-19, држењето на дистанца од 2 метри повеќе не е задолжително

Свет 11:14

Бајден ќе биде во изолација сè додека не биде негативен на коронавирусот

Свет 11:51

Германија од октомври можно е пак да воведе задолжително носење маска за заштита од Ковид

Свет 11:33

Црна Гора повторно воведе задолжително носење маски на некои јавни места поради зголемениот број на заболени од Ковид-19