Ознака: Ману

МАНУ: Ако последните законски измени биле донесени со Бадинтер, зошто свесно нè пуштивте по вода во режирана претстава?

ИН МЕМОРИАМ: Почина академик Јордан Поп-Јорданов, научник и носител на Споменица 1941, како учесник на НОБ во Македонија

МАНУ: Чуповски и Ристовски се значајни ликови од историјата на Македонија и остануваат репери за македонската колективна меморија

И МАНУ СЕ ДИГА НА ПРОТЕСТ: Првпат во 56 г. постоење синдикатот на академиците на 9 февруари ќе штрајкува за повисоки плати

ПРОФЕСОРИ АЛБАНЦИ: Од лани веќе имаме паралелна албанска „МАНУ“ која функционира како Здружение на албански академици

МАНУ ИЗБРА НОВИ ЧЛЕНОВИ: За академик избран и Драги Ѓоргиев, копретседавачот на македонско-бугарската комисија за историја

КОЦАРЕВ: Руската наука го задолжи светот, МАНУ и РАН ја засилуваат соработката со нов договор

МАНУ: Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука во Македонија

ДЕН НА МАНУ: Во свечената сала на Академијата ќе говори претседателот Љупчо Коцарев

МАНУ: Претседателот Коцарев ќе го отвори научниот собир посветен на Крсте П. Мисирков