Ознака: маричиќ

МАРИЧИЌ: Нашата земја и Албанија треба да започнат преговори за членство во ЕУ, а да се подготват Украина, Грузија и Молдавија

МАРИЧИЌ: Комуникациите на нашата земја со Бугарија ни ги подзакочи „Ванчо Михајлов“ , но разговорите за тргање на ветото не се запрени

МАРИЧИЌ ОД ПАРИЗ: Сега е вистинскиот момент за датум од ЕУ, во спротивно цел З. Балкан се остава за други надворешни влијанија

МАРИЧИЌ: И еден век да траат преговорите со Бугарија, ние не се откажуваме од нашата намера за членство во ЕУ и од нашиот идентитет

МАРИЧИЌ: На нашиот пат кон ЕУ, за првпат годинава, во преговорите со Бугарија имаме систем на рационални разговори на повеќе теми

МАРИЧИЌ ОД АТИНА: СДСМ и СИРИЗА се сестрински партии, а Договорот од Преспа симбол на храбра државничка политика и 100 отсто поддршка на нашата земја во ЕУ

МАРИЧИЌ: На патот кон ЕУ направивме многу крупни чекори и постигнавме опипливи резултати во европската реформска агенда

МАРИЧИЌ: Заедно со сојузниците од НАТО обезбедуваме демократија, економски раст и пред сѐ мир и меѓусебна заштита

МАРИЧИЌ ЗА АЛБАНИАН ДЕЈЛИ ЊУЗ: Сигурен сум дека Брисел и членките на ЕУ се свесни колку е важно час поскоро да почнеме преговори

МАРИЧИЌ: Во моментот кога ќе се договориме со Бугарија, веднаш и без одложување очекувам да почнеме преговори за влез на нашата земја во ЕУ