Ознака: на денешен

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Кога стигна Црвената армија на границата на Бугарија, Софија му објави војна на дотогашниот сојузник Хитлер и на Германија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Комити од четата на Сандански ја грабнаа мис Елен Стон, роден е Х.Т. Карпош, загина од „бугарски администратори“…

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во бој против 3.000 аскер, откако го уби јузубашијата, со последниот куршум се самоуби војводата Леонид Јанков

(видео) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Нападнато е Смилево на Даме Груев, а во „Св. Богородица“ кај Берово од громови загинаа 9 лица и 40 беа повредени

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Терористи од УЧК го минираа мотелот во Челопек и го разнесоа со чуварите врзани на столб, во Скопје е родена Мајка Тереза…

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Несреќно загина Ванчо Петрушевски, актер и патриот, во Леринско е ослободена Невеска и избила Дединската афера

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Ново Село е роден војводата Славејко Арсов, во Прилеп М. А. Ченто, а во Штип загинал народниот херој Славчо Стојменски

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Река од народ се слеа во Скопје и остана цела ноќ да бдее на осветувањето на Соборниот храм Свети Климент Охридски

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Од подметнати мини загинаа 8 бранители на Македонија, а во Арачиново бил осветен темелникот на црквата Св. Талалеј

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Голем семакедонски протест низ светот за Македонија, потоа дојде Заев на власт и ни ја залепи придавката „северна“ за ЕУ