Ознака: нафта

РУСИЈА И ОДГОВОРИ НА ЕУ: Москва може да го намали производството на нафта поради ценовните ограничувања на руските суровини

ПУТИН ПОТПИША УКАЗ: Се забранува извоз на нафта и деривати во сите земји кои го поддржаа ограничувањето на цената на руската нафта

Свет 12:03

ЕРДОГАН: Во југоисточниот дел на Турција откриено е нафтено поле со резерви од 150 милиони барели вредни 12 милијарди долари

ЕУ, Г7 ПЛУС АВСТРАЛИЈА: Стапуваат во сила ограничувањата на цената на руската нафта на 60 долари за барел и европското ембарго

САНКЦИИ: Г7 и Австралија ѝ се придружија на ЕУ во ограничувањето на цената на руската нафта на 60 долари за барел

РУСИЈА ЗА ОДЛУКАТА НА Г7: Без оглед на флертот со опасен и нелегитимен инструмент, ќе продолжиме да ја продаваме нашата нафта

РАЗНОГЛАСИЕ ВО ЕУ: Владите на земјите членки на Унијата не постигнаа договор за ограничување на цената на руската нафта

СВЕТСКИ БЕРЗИ: Цените на суровата нафта паднаа од 2,6 до 3,9 отсто

ЕМБАРГО ЗА РУСИЈА: САД најдоа заобиколен пат за санкциите што сами ги воведоа и увезуваат италијански бензин и дизел од руска нафта

Свет 12:02

БРНАБИЌ: Хрватска е отворено непријателска кон Србија, спречи увоз на руска нафта преку единствениот нафтовод на кој сме поврзани