Ознака: нато
Свет 12:20

ЗАХАРОВА: Вежбите на НАТО во Финска во близина на руската граница се провокативни и го зголемуваат ризикот од воени инциденти

Свет 13:47

НАТО ОБУЧУВА КАДЕТИ ВО УЗБЕКИСТАН: Обуката во оваа земја, која има блиски врски со Русија, предвидено е да трае до 20 април

Свет 14:52

ХЕЛЕЗ: БиХ е само на чекор од поканата за полноправно членство во НАТО и многу брзо може да добие статус на кандидат за влез

Свет 09:18

СТОЛТЕНБЕРГ: Сојузот на авторитарни сили, во кој се Русија, Иран, Кина и С. Кореја, сè поблиску соработува против западните демократии

Свет 11:15

ГРУШКО: Односите на Русија со НАТО се на нула, но Москва не бара отворен конфликт

Свет 11:03

КАМЕРОН: Западот треба уште еднаш да ја докаже потребата од НАТО

Свет 10:38

НАТО одбележува 75 години постоење

Свет 09:47

СТОЛТЕНБЕРГ: Верувам во единството на ЕУ и САД во НАТО, помогнавме да се шири мирот, демократијата и напредокот во Европа

Свет 12:37

СТОЛТЕНБЕРГ: На Украина и треба поробусна поддршка и да ја институционализираме во рамките на НАТО

Свет 11:37

ДИПЛОМАТСКИ ИЗВОРИ: Столтенберг ќе предложи фонд од 100 милијарди евра за помош на Украина во војната против Русија