Ознака: НБМ

НАРОДНА БАНКА: Како неточни ги отфрламе информациите од штедачите на Еуростандард банка за вмешаност на Ангеловска-Бежовска

НБМ: До утре граѓаните може да се пријават за видео презентации за финансиско описменување  

Финансиска едукација: НБМ ќе обучува обучувачи

БИВШИ ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТОТ НА НБМ: Народна банка е со силен капацитет, а банкарскиот систем ни е стабилен

НБМ: Трансакција со девизите добиени со задолжување не значи „печатење на пари“

И НБМ ЈА РЕВИДИРА СТАПКАТА НА РАСТ: Веќе не блескаме во економијата, сега паѓаме за 3,5 отсто

Ангеловска-Бежоска: Имаме фундаменти за водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежовска: Годинава раст на БДП од 3,5 отсто, а следната 3,8

НБМ: Во третиот квартал на домаќинствата и на фирмите им е олеснето да се задолжуваат со кредити

НБМ: Економијата е добра и во третиот квартал