Ознака: одбрана

ПЕТРОВСКА ВО САД: Нашата земја и иднава година ќе одвои 2 отсто од БДП за модернизација и опремување на нашата Армија и одбраната

Свет 11:34

ГЕНЕРАЛ КРИВОНОС: Ние плаќаме страшна цена за Бахмут, бидејќи Генералштабот на армијата на Украина не го подготви за одбрана

Свет 09:20

СУНАК: Велика Британија ќе инвестира дополнителни 5,6 милијарди евра во својата одбрана поради „новите закани од Русија и Кина“

Свет 10:28

ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА ПИСТОРИУС: Нашата војска не е способна да се одбрани доколку биде нападната

Свет 08:57

БЕЛОРУСИЈА: Лукашенко нареди формирање доброволна територијална одбрана и рече дека во случај на агресија ќе има брз одговор

ПЕТРОВСКА: Иако е предизвик, успеавме да го зголемиме буџетот за одбраната на 274 милиони евра, што е 1,85 отсто од БДП на РС Македонија

Свет 12:44

МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА НА САД: Склучен договор за одбрана од над една милијарда долари со Локхид Мартин

Свет 11:30

ЕВРОПСКА АГЕНЦИЈА ЗА ОДБРАНА: САД ќе бидат преокупирани со азиско-пацифичкиот регион и не ќе можат да нè штитат, мора да се вооружиме

ПЕТРОВСКА ВО ПАРИЗ: Договорена соработка по потпишувањето на договорот за купување воена опрема од Франција за нашата армија

МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: Нашата Армија од САД добива 78 милиони долари за модернизација, развој и опремување за сајбер одбрана