Ознака: онкологија

СОБРАНИЕ: Анкетната комисија денеска ќе сослушува сведоци и експерти и ќе разгледува документи за скандалот на Онкологија

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР: Почина пациентката Минка Веизовска која го пријави аптекарот од Онкологија дека ѝ барал мито за терапија

КАНЦЕРОТ НА ОНКОЛОГИЈА: Свесно бил правен хаос за да може некој да профитира – без протоколи за лекови и извештаи за третмани

ВМРО-ДПМНЕ: Нема предмет за Онкологија што остава простор за сомнеж дека криминалот се остава непречено да продолжи да тече

ГРОЗОМОРНO: На Онколгија бил создаван вештачки недостиг на лекови, ЈО молчи за спас на одговорните, обвинува ВМРО-ДПМНЕ

СКАНДАЛ ДИВО МЕСО: Лекови на Онкологија се набавувале од омилена веледрогерија на власта, по цени повисоки од дозволените од ФЗО

ВМРО-ДПМНЕ: Власта на СДС и ДУИ ќе докаже дека е вмешана во скандалот Онкологија ако спречи да се продолжи рокот на Анкетната комисија

ОНКОЛОГИЈА: Една ампула од терапијата чини и по 1.000 евра, затоа власта бега од скандалот како како ѓавол од темјан, велат од ВМРО-ДПМНЕ

МИЦКОСКИ ЗА ОНКОЛОГИЈА: Tерапии биле давани на пациенти во торбиче, а наплатувани како да им ги дале на Клиниката

И НА ОНКОЛОГИЈА „ПРОДОЛЖЕН КАБЕЛ“: Хорор за најтешките пациенти чија терапија се продавала на црно, објавува ВМРО-ДПМНЕ