Ознака: писател
Свет 09:27

СУД ВО ГЕРМАНИЈА: Затвор без помилување за германско-турскиот писател Акиф Пиринчи, поради поттикнување омраза

Свет 10:19

ОБВИНЕТ ЗА ШПИОНАЖА: Австралиско-кинескиот писател Јанг Хенџун доби условна смртна казна, пет години откако беше уапсен

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Колешино е роден Видое Подгорец, авторот на Белото Циганче, роман со кој пораснаа многу генерации во Македонија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Мариово е роден писателот Стале Попов, кој бил прогонет од Македонија во окупацијата од Бугарија

ПО КУСО БОЛЕДУВАЊЕ ВО ОХРИД: На 70-години почина македонскиот писател и поет Тоде Илиевски

Ин мемориам: Почина писателот Петко Шипинкаровски

Свет 15:27

Египет: Уапсен писател оти ја критикувал економската политика на владата

Почина големиот македонски патриот и писател Спасе Мазенковски