Ознака: плата

ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА: Просечната нето плата во декември е 39.998 денари, а просечната бруто плата 60.036 ден.

ХРВАТСКА: Просечната месечна нето плата во декември 2023 година изнесува 1.191 евро

ВО МАРТ МИНИМАЛНА ПЛАТА 22.500 ДЕН.: Денес со 20.000 може да се купи тоа што пред неколку години се купувало за 10.000 денари

ТРОШОЦИТЕ ПОВЕЌЕ СКОКААТ ОД ПЛАТИТЕ: Кошница за преживување 46.198 денари, СДСМ се фали со минимална плата од 22.500 ден.

ДЗС: Просечната исплатена нето-плата во октомври изнесува 38.843 денари и во однос на истиот месец лани е повисока за 17,3 отсто

ДЗС: Просечната месечна нето-плата по вработен во септември изнесува 37.876 денари, а бруто платата за истиот месец е 56 896 денари

КОВАЧЕВСКИ: Mинималната плата ќе биде 22.500 ден. и на историски највисоко ниво, таков исчекор не направила ниедан влада досега

БЕКТЕШИ: Најниската плата во нашава држава од март 2024-та ќе биде 22.500 денари, за 6 години ја зголемуваме за повеќе од двојно

ОСМАНИ: Јас не сум популист, јас живеам само од платата и не мислам дека е за фалење кога политичари велат дека не им е важна платата

Свет 12:15

И ВО ЕУ НЕ Е ЛЕСНО: Двајца од тројца Хрвати сакаат да најдат втора работа за да ги задоволат основните потреби, платата не е доволна