Ознака: плати
Свет 12:14

ЏОНСОН: Платите во јавниот сектор не можат брзо да се зголемат бидејќи тоа ќе го поттикне растот на инфлацијата

МАКЕДОНСКИ СТАНДАРД: Историски скок на цените за 21,4 отсто во период за кој Владата се фали со историски покачувања на платите

КОВАЧЕВСКИ ПОЕНТИРА ПО ВТОРО „НАФРЛАЊЕ“ ОД КОЛЕВА: Растот на платите ќе продолжи со засилена динамика

АЛАРМ ОД ССМ: Бараме итна средба со Владата, во ребалансот на буџетот не гледаме пари за ветеното зголемување на платите од 2.806 денари

ПЛАТИ ВО ВЛАДАТА: Ковачевски има повеќе за минат труд од претходникот Заев и месечно зема по 88.260 денари, а Спасовски 86.324 денари

ДИМИТРИЕВСКИ: Не велам дека полициските службеници имаат големи плати, но на наставниците треба да биде поголема од нивните

ЕКС НАЧАЛНИК ВО МВР, ТВРДИ: Секоја година од Буџетот снемува по 600 милиони евра, ете ги парите за 20 отсто покачување на платите

КСС: Платите на вработените во јавниот сектор ќе се зголемат само 100 до 200 денари со предложеното законско решение на Владата

МИНИМАЛНА ПЛАТА: Власта уште го игра чочекот за минималецот, а стигнаа барања за покачување на другите плати и на пензиите за 20 отсто

ВИЦЕШАМПИОНИ СМЕ ПО НИСКИ ПЛАТИ: Во регионов само работникот во Албанија со пониска минимална плата од работникот во Македонија