Ознака: преспа

Денеска во Преспа: Традиционална храна на плажите во Дупени

На 15 и 16 јуни: Запознај ја Преспа, нејзината традиција, храна и убавини

(фото) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во ресенско Болно е осветена црквата Св. Атанас, обновена во 1846 г.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев, Николовски и СДСМ ги понижија земјоделците, скапуваат 60.000 тони јаболка во Преспа

Гошаревски на јаболкоберот во Преспа: Влезот во НАТО ќе ја стабилизира цената на јаболкото

Гошаревски: Преспа со можности за развој на здравствен туризам

Туризам во Преспа: Најмногу доаѓаат дневни гости оти нема капацитети за ноќевања

Дождот и градот годинава три пати ги дотолчуваше преспанските јаболка

Иванден за Преспа има посебно значење

Туристички саем во Преспа: Не само да се жалиме дека нема туристи, туку и да ги привлечеме