Викендов во Преспа се одржа промоција на туристичкиот потенцијал на овој регион, премиерот Зоран Заев дојде со скап мотор и во скапа бела кошула Астон Мартин, се свиреше, се пееше, се јадеа национални јадења…

И тоа е Преспа од соништата на власта. А Преспа од реалноста видете ја на видеото, тони непродадени јаболка, за жал, се исфрлени на ѓубриште заедно со трудот на овоштарите кои макотрпно работат.

Слична е сликата и со праските во Росоман, каде што во екот на бербата со пили од корен се „берат“ дрвјата, па сливите во источна Македонија, бостанот…

Тоа е денес Македонија: една слика е за фалење на власта што направила од земјава, а другата слика е за криење од јавноста.

Видео тука.

#MeetPrespa Има и што да се види !!!

#MeetPrespa Има и што да се види !!! https://www.facebook.com/aleksandar.shukovski/videos/2242102839204303

Gepostet von Види Види am Sonntag, 16. Juni 2019