Ознака: преспа

Ресен: Продолжи потрагата по детето кое завчера исчезна во водите на Преспанско Езеро

Викендов во Преспа: Забранет престој на туристички места

ФОЛКЛОР НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА: Помалу да си јунак, појќе да си итар

МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ ОД ПРЕСПА: Свеле са, Боже, ветрој, пред лепа црква Совија

ЗАПИСИ ЗА ПРЕСПА: Сонцето од Кутлеш на фрескa од 1607 г. во „Св. Богородица“ во Сливница

Македонски народни преданија: Како била изградена црквата „Св. Никола“ во Туминец

РЕПОРТАЖА НА ФРАНЦУСКИ РЕПОРТЕР: Преспа е див рај и едно од најважните мочуришта во Европа

СВЕДОШТВА НА ДЕЦАТА-БЕГАЛЦИ ОД ГРЦИЈА (8): Денот кога Преспа остана без деца

(видео) ПРЕСПА СО И БЕЗ ШМИНКА: На Дупени бич национални јадења и пиење од соништата, а во реалноста многу фрлен труд и скапани јаболка

Заев од Дупени бич: Убеден сум дека ќе ги привлечеме граѓаните да летуваат во Преспа