Ознака: руски гас

ЕУ И ТРАНСПОРТОТ НА РУСКИОТ ГАС: Таксата во Бугарија останува, а поради тоа може да поскапи парното греење и во Македонија?

Свет 12:17

АВСТРИСКО МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕНЕРГЕТИКА: Нема да гласаме за ограничување на цената на рускиот гас, ние сме зависни од енергенсот

Свет 15:06

ШЕЛ: На Европа ќе и биде тешко да најде замена за рускиот гас

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД БРИСЕЛ: Земјите од ЕУ се соочуваат со опасност од прекин на испорака на рускиот гас, иако немаат алтернативни решенија

БРИСЕЛ: Состанок на министрите за енергетика на ЕУ откако Русија прекина со испорака на гас за Полска и Бугарија

Свет 14:04

Мнозинството од швајцарските пратеници гласаа против забраната за трговија со руски гас

ЗА ДРЖАВИТЕ КОИ ВОВЕДОА САНКЦИИ: Путин издаде наредба извезениот руски гас во непријателските држави да се наплаќа во рубљи