Ознака: СДСМ

СДСМ: Има голема разлика и јасно се гледа дека Таче македонскиот идентитет со Бугарија ни го брани, а Мицко ни го поткопува и Софија ја храни

СДСМ МАФТА СО ЕВРОПСКОТО ЗНАМЕНЦЕ: ЕУ нe поддржува за измена на законот за да не одат судиите во пензија, затоа опозицијата е во очај 

СДСМ: И сега во најголема светска криза, Владата предводена од СДСМ вложува во капитални проекти кои го поттикнуваат економскиот раст

СДСМ: Додека ние ги заштитуваме државните и националните интереси со Бугарија, опозицијата се однесува штетно и уште не се извинува

СДСМ: Ние ги штитиме националните интереси на нашата земја, Мицкоски веднаш да се извини оти ни прави штета во односите со Бугарија

СДСМ: Мицкоски да одговара за рушење на нашите државни позиции во Европската Унија во спорот со Бугарија и за штетите што ни ги направи 

СДСМ: Нашиот лидер Ковачевски државнички покажа како се штити националното достоинство на македонскиот народ, а Мицкоски да се извини

СДСМ: Ние работиме за доброто на граѓаните во нашата земја, а опозицијата ги поткопува нашите државни позиции и нашите национални интереси

СДСМ: Преговорите на РСМ со ЕУ мора да почнат пред да влезат Бугарите, Хрватите и Црногорците во преамбулата на Уставот на нашата земја

СДСМ: Ние со декларација потпишана од сите наши коалициони партнери во Владата, до 2024 г. ја затворивме темата за предвремени избори