Ознака: собрание

СОБРАНИЕ: Митрески денеска ќе продолжи пет седници, 140-та, 138 -та, 129-та, 131-та и 143-та, што ги започнал бившиот спикер Џафери

СОБРАНИЕ: Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата на која мнозинството од ДУИ и СДСМ ги разреши Меџити и Алиу

СОБРАНИЕ: Со задоцнување од 2,5 часа почна разрешувањето на министрите што не му се по ќеф на техничкиот премиер Џафери

СОБРАНИЕ: Техничкиот премиер Џафери денеска очекува Митрески и пратениците да му го поправат „дефектот“ во неговата техничка влада

РЕМОНТ НА ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА: Десетина дена по изборот, Собранието утре ќе ги заменува министрите Меџити и Алиу со Демири и Бајрами

ВЛАДА: Техничкиот премиер Џафери прати допис до техничкиот спикер Митрески за разрешување на министрите Меџити и Алиу

СОБРАНИЕ: Јовевски заглави во филтерот, а екс потпретседателката на СДСМ Павловска-Данева е негова замена за уставен судија

СОБРАНИЕ: Расправа за наследници на Јовевски – екс потпретседателката на СДСМ Павловска Данева за уставен судија, а Коцевски за ЈО

СОБРАНИЕ: Расправа за кандидатурата на поранешната потпретседателка на СДСМ, Павлова Данева за уставен судија

СОБРАНИЕ: Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија салата и порачаа дека нема да гласаат за техничката Влада на чело со Џафери