Ознака: сонк

МОН и СОНК се договорија: Од Нова година повисоки плати за наставниците

СРЕДБА СОНК – АДЕМИ: Ќе се открие дали наставниците ќе добијат повисоки плати од јануари

СОНК: Штрајкот во образованието во мирување

Неделков: МОН и СОНК ги приближија ставовите

ШТРАЈК НА СОНК: Одбиен предлогот од Владата за 10 отсто зголемување на платите, наставниците ќе штрајкуваат

Адеми: СОНК да не штрајкува в понеделник, подготвени сме за разговори

(видео) ШТРАЈК НА СОНК: Учениците ќе добијат еден ден плус од летниот распуст, а Владата наставници и професори на улица

СОНК: Наместо нивелирање уште поголем јаз меѓу платите во образованието

СОНК: Бараме повисоки плати онолку проценти колку што е зголемена минималната

СОНК: Судот носи селективни одлуки за нашите тужби за заштита на правата на наставниците