Ознака: ссм

ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НА ССМ: Незадоволните работници денеска одат „на гости“ кај министерката за труд Јованка Тренчевска

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ССМ ЗА ШТРАЈК: Владата до 21 јуни да ги исполни барањата или на 22 јуни ќе се соочи со револтот од работниците

СОЈУЗ НА СИНДИКАТИ НА МАКЕДОНИЈА: Одиме на генерален штрајк на 22 јуни, доколку дотогаш Владата не ги исполни ветувањата за платите

СОЈУЗ НА СИНДИКАТИ НА МАКЕДОНИЈА: Денешниот Првомајски протест почнува во 12:30 пред Собранието, а ќе заврши пред Владата

ССМ: И ние ќе се вклучиме во штрајкот ако СОНК прифати линеарно да се зголемат платите во јавниот сектор за 2.800 денари

ССМ: Ги поддржуваме најавените протести и штрајкови на гранските синдикати за зголемување на платите

ДИМОВСКИ: Како Сојуз на синдикати на Македонија не го прифаќаме зборот „ќе“, туку „кога“ и „колку“ ќе се зголеми минималната плата

ССМ: Утре на средбата во Владата очекуваме да прифати зголемување на минималната плата на 18.000 денари и исплата на К-15 за јавниот сектор

ССМ: На разочарување на работниците, денешната средба Владата ја одложи, в петок активирање на штрајкувачките одбори

ДИМОВСКИ: Не се почитуваат колективните договори и законите, губат работниците, а зошто е тоа така, ќе ги прашате работодавачите и Владата