Ознака: стандард

СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ 78% И ПЕНЗИИ 5,3%: Трошоците на животот во септември годинава, во однос на лани, се зголемени за 6,6 отсто

ВИДЕО ОБРАЌАЊЕ НА КОВАЧЕВСКИ ОД САД: Нашата заложба е нашите граѓани дома да имаат квалитет на живот според ЕУ стандард

КОВАЧЕВСКИ: Со САД имаме партнерство на дело, а со мене ќе имаме повисок стандард од Чешка, Полска, Словачка, Романија, Бугарија…

БИТИЌИ: Владата на чело со СДСМ успеа за неколку години двојно да го зголеми животниот стандард на граѓаните во нашата земја

ИСТРАЖУВАЊЕ ВО АВСТРИЈА: 54 отсто од Австријците едвај врзуваат крај со крај, најтешко им е на жените и на странските државјани

ЦЕНИТЕ НАГОРЕ, СТАНДАРДОТ НАДОЛУ: Трошоците на живот во октомври поголеми за 19,8 проценти, а цените на мало за 15,4 отсто

Свет 09:24

ЕВРОСТАТ: Најлош животен стандард во ЕУ има во Бугарија, чии граѓани се со најниска куповна моќ, по неа е Хрватска, а највисок има Луксембург  

Свет 12:12

Стандард: Европа избегна струен шок

Влаховиќ: По 50 години Западен Балкан ќе го стигне просечниот стандард на ЕУ

КАКОВ БИЛ СТАНДАРДОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО СРЕДИНАТА НА 19. ВЕК Еден леб – два гроша, шеесет гроша – едно јагне!