Ознака: сзо

СЗО може да воведе вонредна состојба поради епидемијата на мајмунските сипаници

СЗО: Депресијата и анксиозноста се зголемени за 25 отсто само во првата година од пандемијата

СЗО: Бројот на нови инфекции со коронавирус и смртни случаи опаѓа насекаде во светот

Свет 10:31

СЗО: Климатските промени придонесуваат ендемските болести и епидемии да бидат се почести

Свет 10:22

СЗО се пожали дека Северна Кореја не испраќа детални извештаи за состојбата со Ковид-19

СЗО: Летните забави и концерти може да ги рашират мајмунските сипаници, потенцијалот за ширење на вирусот во Европа е многу голем

СЗО: Сè уште сме на почетокот на ширењето на вирусот од мајмунските сипаници, тоа може да се спречи со правилни мерки

Свет 12:50

СЗО: Нема потреба од масовна вакцинација во Европа и С. Америка против мајмунски сипаници

Свет 13:45

СЗО го одби предлогот на 13 членки за учество на Тајван на годишното собрание

Свет 13:14

ШЕФОТ НА СЗО: Пандемијата на Ковид-19 не е завршена, слепи сме за еволуцијата на вирусот