Ознака: тиквешко востание

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почна Тиквешкото востание против српскиот окупатор, во кое загинаа 1.000 Македонци и беа изгорени 1.000 куќи и дуќани

(видео) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Ваташа е објавено дигање на Тиквешкото востание против српскиот окупатор, за кое долго молчеа и историчарите

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почна Тиквешкото востание против српскиот окупатор, во кое загинаа 1.000 Македонци и беа изгорени 1.000 куќи и дуќани

(видео) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Ваташа е објавено дигање на Тиквешкото востание против српскиот окупатор, за кое долго молчеа и историчарите

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почна Тиквешкото востание против српскиот окупатор, во кое загинаа 1.000 Македонци и беа изгорени 1.000 куќи и дуќани

(видео) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Ваташа е објавено дигање на Тиквешкото востание против српскиот окупатор, за кое и историчарите долго молчеа

105 ГОДИНИ ОД ТИКВЕШКОТО ВОСТАНИЕ: Во борбата против српскиот окупатор загинале 1.000 Македонци

105 години од Тиквешко востание: Српската окупаторска војска убила 545 луѓе, 2.700 биле затворени, а 1.000 куќи запалени