Ознака: уницеф
Свет 09:00

АЛАРМ ОД УНИЦЕФ: Во Појасот Газа секојдневно се убиени или повредени повеќе од 420 деца, таму ситуацијата се влошува од час во час

Свет 09:05

УНИЦЕФ: Децата во Газа се соочуваат со катастрофална ситуација, нивните родители немаат друг избор освен да им дадат да пијат солена вода

Свет 10:48

УНИЦЕФ: Повеќе од пет милиони деца не посетуваат настава поради војната во Украина

Свет 12:57

УНИЦЕФ: Уште 4 милиони деца годинава се втурнати во сиромаштија поради војната и зголемените трошоци за живот

Свет 13:08

УНИЦЕФ: Осуда за етиопскиот воздушен напад врз градинка во бунтовничкиот Тиграј

Свет 09:47

УНИЦЕФ: Повеќе од 5 милиони деца од Украина имаат потреба од хуманитарна помош

Свет 12:36

УНИЦЕФ: Прекумерното трошење на богатите ја уништува животната средина, над 20 милиони деца низ светот имаат високо ниво олово во крвта

Свет 12:58

УНИЦЕФ: Преку 160 милиони деца во светот се експлоатирани преку било каков облик на работа

Свет 12:24

УНИЦЕФ: Потребна е хуманитарна помош за 12,3 милиони сириски деца, што е најголем број поради војната која почна во 2011 во Сирија

Свет 13:17

УНИЦЕФ: Секоја секунда по едно дете станува бегалец од украинската војна, досега регистрирани 1,4 милиони деца