Ознака: устав

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Прогласен е Уставот на Република Македонија, 8 пати отворан, 9-тиот е за да влезат Бугарите во него, а потоа ние во ЕУ

ПЕНДАРОВСКИ: Јас тврдам дека Македонците немаат ништо против Бугарите и 10 пати ќе го сменат Уставот ако им кажете ќе имате правна држава

НИ НА НЕБО, НИ ВО ЕУ: Власта и без мнозинство сака Бугарите во Уставот, опозицијата одбива диктат и решение гледа во избори

НИКОЛОСКИ: Ден за историја – денес сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат „не“ за уставни измени, да живее Македонија!

БУГАРИ ВО УСТАВОТ: Власта денеска ја почнува операцијата уставни измени за која нема поддршка од опозицијата, ниту од народот

ЗА МАКЕДОНСКИОТ УСТАВ: Како тефтер за вересија, од донесувањето во 1991-ва досега отворан е за измени 8 пати со 36 амандмани

ГАШИ, КАСАМИ И МЕЏИТИ: Освен Бугари во Уставот да се измени и навредливото именување на „20 проценти“ за албанскиот

ДЕН ПРЕД ОТВОРАЊЕТО ВЛЕЗ ЗА БУГАРИТЕ: Власта со голема желба и тенко мнозинство за Уставот, опозицијата против диктат и за избори

УСТАВНИ ИЗМЕНИ: Власта e без мнозинство, без поддршка од народот и опозицијата, но со свој манифест и со притисоци од странство

УСТАВНИ ИЗМЕНИ: Власта на СДСМ и ДУИ нема мнозинство, но вчера промовира манифест за Бугарите да влезат во Уставот