Ознака: увоз

ЛАЗАРОВ: Имаме голем увоз за производи што ги извезуваме, треба да се намали тој увоз и да се зголеми нивно домашно производство

РАСТЕ УВОЗОТ, ПАЃА НАШИОТ ИЗВОЗ: Македонија од Албанија увезува домати, краставици, риба, овошје, тестенини итн.

МАКЕДОНИЈА ПОЧНА СО УВОЗ НА РАБОТНА СИЛА: Индијци пристигнаа на фарма во Свети Николе, обезбедени им се сите услови

НАЈВИСОК РАСТ ОД 1947 ГОДИНА: Увозните цени во Германија стигнаа до плафонот

ДЗС: Македонија лани најмногу извезувала катализатори, а најмногу увезувала платина

БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЧКО – ЕКОНОМСКИ ПАРАДОКСИ: Најголемиот увоз во Косово е од Србија, Албанија е на шесто место, а Македонија на седмо

Македонија е 28-ма по извоз на вино во светот

Кина намалува увозна тарифа на 1.500 производи

Меѓу 30 и 50 отсто од увезените користени возила се со враќана километража