Ознака: вевчани

ДРАКОНСКИ КАЗНИ: ОЈО Струга бара од 5.000 до 7.000 евра казна за учесниците што го запалија бугарското знаме на карневалот во Вевчани

МВР: Против лицето што го запали бугарското знаме во Вевчани ќе поднесеме кривична пријава за дело за кое е предвиден затвор до 5 години

КОГА МАСКИТЕ ПАЃААТ ВО ВЕВЧАНИ: По 20 души во едно комбе сте се напикале, а браќа од иста куќа со пендреци ги делите на дистанца

KРИЗЕН ШТАБ ВЕВЧАНИ: Вевчанци без нужна потреба да не ги напуштаат домовите, без куќни слави, свадби, веридби, родендени и собирања

ПРЕДАНИЕ ЗА ПОП НОУМ – МАЛИ ОЏА: Вевчанецот што во Цариград се сретнал со Султанот и ја расипал тапијата

ПОЧНУВА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ: Напрај се Василичар со 1.000 маски и повеќе илјади гости

ВЕВЧАНИ ГО ГОТВИ КАРНЕВАЛОТ: Напрај се Василичар!

ВЕВЧАНСКИ РЕЧНИК: Не пијте „керстено вино“ оти е „помешано со вода“

Утре во Вевчани: На Пображење доаѓаат 500 души од Германија, Естонија, Словачка, Хрватска, Полска и Србија

Вевчански ритуал: Ој, лилеш да заврне дожд