Социјалните мрежи освен за информирање и за забава, често се користат и за духовити и не ретко и зајадливи полемики и надмудрувања.

Еден таков пример е и „твит-полемиката“ со по неколку зборови помеѓу судијата Владимир Панчевски и професорот и поранешен политичар, Тито Беличанец.

Панчевски на Фејсбук објави дел од „опусот на Твитер“ со наслов: „Од Твитер опусот и по Тито… Тито! Да се насмеете малку“.

Репликите меѓу Панчевски и Беличанец може да ги прочитате на скриншотот што го објавуваме под текстов.