Поради официјална посета на премиерката на Република Финска, Сана Марин утре и задутре во Скопје ќе биде воведен посебен режим на сообраќај, информира Министерството за внатрешни работи.

-Од тие причини Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на Скопје, соопшти  МВР и апелира до сите граѓани учесници во сообраќајот да ги почитуваат наредбите кои ќе ги издаваат полициски службеници