Откако попладнево го блокираа влезот во „Тиквеш“ истурајќи го грозјето пред главната капија на Комбинатот, вечерва лозарите се собираат на истото место, повикувајќи го сограѓаните да им се придружат.

Тие се незадоволни од ниската откупна цена,а незадоволството пос еизгледа оваа година достигнува кулмминација. Ова е атмосферата од пред еден час и половина.