Таман од Владата и ресорното министерство ќе пуштат „розова слика“ за одличниот откуп на праските во Росоман, кој е најголем регион со праски на Балканот, од таму стигнува црно-бела слика.

– Проблемот со откупот на праски повторно ескалира. Производителите револтирани од цената по која им се откупува родот, но и од немањето купувачи. Една гајба се продава по 40 денари, соопштуваат производителите од од Росоман.

Погледнете што мислат овоштарите од прилогот на локалната КТВ тука.

Проблеми со откупот на праски во Росоман

Проблемот со откуп на праски повторно ескалира. Производителите револтирани од цената по која им се откупува родот, но и од немањето купувачи. Една гајба се продава по 40 денари…

Gepostet von КТВ-телевизија am Mittwoch, 26. Juni 2019